Ann Linde – en säkerhetsrisk

Sveriges utrikesminister Ann Linde har på nytt visat sitt dåliga omdöme. Denna gång vid en s k busringning från Vovan och Lexus två ryska komiker som gjort sig kända för att ringa upp och driva med olika internationella ledare, där de ofta får sina måltavlor att försäga sig och avslöja hemligheter. I helgen publicerades ett samtal med Sveriges utrikesminister Ann Linde.

Uppringarna utger sig ut för att vara representanter för den ryska oppositionen. Rollerna de spelar för att få till ett samtal med den svenska utrikesministern tillika ordföranden för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, var som Julia Navalnaja, hustru till den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, och Navalnyjs stabschef, Leonid Volkov.

Under det över tio minuter långa samtalet avslöjar Linde det politiska spelet inom EU och kohandeln som krävs för att komma överens länderna emellan. Hon berättar att Sverige arbetar för att påverka opinionen i Ryssland. Hon talar öppet om att föra över svenska skattebetalares pengar i skymundan till den ryska oppositionen, via annat land. Men att hon inte i detalj kan diskutera saken eftersom det hon föreslår är olagligt.

Det offentliga hyckleriet avslöjas brutalt. Blir så motbjudande när Ann Linde, Peter Hultqvist, Sveriges Radio, TV och pk-media nästan dagligen skrämmer upp svenska folket med att Ryssland försöker påverka utvecklingen i Sverige.

Inte kan vi ha en så urbota dum utrikesminister som låter sig luras så lätt och på en vanlig telefonlinje avslöjar statshemligheter som i andra sammanhang krypteras. Märkligt att det inte hörts några starka reaktioner från de övriga partierna. Det kan väl ändå inte vara så att de är så invanda med det politiska hyckleriet att de inte reagerar.

Rune Lanestrand

3 Responses to Ann Linde – en säkerhetsrisk

 1. gmiksche skriver:

  Tack för dina ord. Jag stötte på dem på Det Goda Samhället som jag brukar följa. Avslöjande som få.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Hon beter sig som hon fortfarande är en del av SSU. Att företräda svenska folket finns inte på kartan.

  Gilla

 3. Kristina Magnusson skriver:

  Så sant som det var sagt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: