Sverige är med och skapar terrorister

Den humanitära katastrof som nu utspelas i Afghanistan efter att talibanerna tagit tillbaka makten har även Sverige bidragit till genom att ge sig in i detta från början så meningslösa krig.Det var många som insåg och varnade för detta.
Krsistina och jag använde pennan och skrev mycket om om hur viktigt det var att behålla neutralitetspolitiken och inte delta i stormakternas krig. Men varken den dåvarande Alliansen under Reinfeldt eller den socialdemokratiska oppositionen med Göran Persson reagerade mot protesterna som kom från alla håll. Även inom deras egna partier.
I vår förtvivlan över utvecklingen startade vi en namninsamling under rubriken Sverige är med och skapar terrorister.
Så här skrev vi den 10 december 2010 till riksdag och regering och skickat in de namn som skrev på vårt upprop i Småbrukaren och på bloggen. Med förtröstan om ”många bäckar små”.
Så löd uppropet:
Återgå till den svenska traditionella utrikes- och säkerhetspolitiken som gett vårt land sitt goda namn och rykte i sin strävan att lösa internationella konflikter utan våld och krig. Den rösten behövs mer än någonsin. Den saknas i dag.Sveriges deltagande i USA:s och NATO:s krig i Afghanistan strider helt med vad en överväldigande majoritet av svenska folket anser.
Den står också i strid med vår traditionella svenska neutralitetspolitik och 200 år av fredlig utrikespolitik. Afghanerna behöver inte fler utländska soldater utan mat, kläder, husrum, sjukvård, skolor och hjälp med att bygga upp allt som har förstörts av först Sovjets och sedan USA:s och västmakternas hänsynslösa krigföring för att komma över landets naturtillgångar och strategiska läge.Att bekämpa terrorism är bara en förevändning för att rättfärdiggöra det bestialiska dödandet.
I praktiken har Sverige för första gången, i moderna historia, låtit sig dras in i ett krig där mänskliga rättigheter kränks och där civila, inte minst en fredlig, fattig landsbygdsbefolkning, dödas i dagliga bombningar. Att bekämpa terror med ännu värre terror är som alla förstår omöjligt.Vi kräver:Kalla omedelbart hem de svenska trupperna från Afghanistan!
Kristina och Rune Lanestrand, Väne-Ryr

Ps På eftermiddagen samma dag vi skickat in namninsamlingen till regeringen skedde två detonationer på Olof Palmes gata respektive Bryggargatan. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab visade sig enligt SÄPO inte tillhöra någon terrororganisation, utan beundrade Sverige men sa sig blivit så besviken på Sverige. I hans efterlämnade brev skrev han att det var på grund av att Sveriges skickat soldater till Afghanistan
Rune Lanestrand

3 Responses to Sverige är med och skapar terrorister

 1. Kristina Magnusson skriver:

  Hoppas du skickar din utomordentliga text, som också ger ett gott perspektiv bakåt, till alla upptänkliga bloggar, insändarsidor etc.
  Behöver vi alla läsa.

  Gillad av 1 person

 2. Lars W skriver:

  Sedan inträdet i EU 1995 kan inte Sverige bedriva neutralitetspolitik. Redan i det paketet ingick ett pseudomedlemskap i NATO.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: