Riksåklagaren väljer att inte åtala utrikesminister Ann Linde

Nu har svaret, (se nedan) kommit på min polisanmälan av Ann Linde. Det är ytterst intressant då det bekräftar den allmänna uppfattningen att det inte går att ställa ministrar till ansvar. Oavsett hur grova brott de har begått.

Lagarna som de stiftat själva är så skrivna att de är skyddade. Det gäller även konstitutionsutskottet där de partier sitter som nu tiger och inte reagerar mot att utrikesminister Ann Linde har lämnat ut ytterst hemliga uppgifter till allmän beskådning. Sveriges anseende skadades som rättsstat och som blivit ett land man inte kan lita på när Lindes totala inkompetens spreds över världen.

”Hej Här kommer beslut i ditt ärende
Med vänlig hälsning
Åklagarmyndigheten

Registrator Huvudkontoret Box 5553 | 114 85 Stockholm Östermalmsgatan 87 C Tel 010-562 50 37 | Växel 010-562 50 00 | Fax 010-562 52 99 www.aklagare.se

Anmälan om brott
Riksåklagarens beslut
Anmälan föranleder inte någon åtgärd av riksåklagaren.
Ärendet Du har anmält statsråd för brott i tjänsten (0150-K4121-21, AM-112885-21).
Din anmälan har överlämnats till riksåklagaren.
Skälen för beslutet.
Dina anmälningsuppgifter får anses vara så allmänt hållna att de inte kan ligga till grund för en prövning av förutsättningarna för att inleda förundersökning. Riksåklagaren kan därför inte vidta någon åtgärd med anledning av anmälan.
Upplysningar. Frågor om brott i tjänsten av statsråd prövas av riksdagens konstitutionsutskott. Det innebär att det är konstitutionsutskottet som kan besluta att inleda förundersökning för utredning av sådant brott. Den som med fog anser att ett statsråd kan misstänkas för brott i tjänsten kan därför anmäla saken till konstitutionsutskottet.

Ärendet hos riksåklagaren är därmed avslutat. På riksåklagarens vägnar Sofie Lundin Detta beslut har godkänts digitalt och saknar därför namnunderskrift.Kopia till Särskilda åklagarkammaren Polismyndigheten, Ärendesamordning 1 SUsekretess

Åklagarmyndigheten

aklagare.seaklagarmyndigheten Välkommen till Åklagarmyndighetens startsida på webben. Här finns våra pressmeddelanden, nyheter och information om myndighetens organisation och arbete. På webbplatsen finns även information om lediga jobb i myndigheten och kontaktuppgifter till våra åklagarområden, lokala åklagarkammare.”

One Response to Riksåklagaren väljer att inte åtala utrikesminister Ann Linde

  1. Jan Loman skriver:

    Hej Rune,Tack för din kamp mot mygel och rättsröta. Jag undrar vad som hade hänt om ex. en officer suttit på samma sätt och aningslöst babblat i telefon och avslöjat sekretessbelagd information ??Böter, fängelse avsked?? I vilka fall råder likhet inför lagen och vilka personer förutom Kungen står utanför .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: