Varför vill SÄPO skrämma bort fredliga demonstranter från att demonstrera?

Varför går Säpo ständigt ut och varnar för att den ska bli oroligt och farligt att demonstrera. Aldrig tidigare har det väl blivit så tydligt som vid gårdagens stora demonstration mot Vaccinpass i Stockholm när SÄPO tidigt sa sig veta att så och så många från våldsbejakande högerextrema, NMR, skulle komma och ställa till bråk. Och de maktkorrumperade medierna skrev som vanligt av SÄPOS pressmeddelande så pennorna glödde.
Det blev inga kravaller utan allt gick fredligt till. Den civila polisen dementerade SÄPO-hoten och slog fast att allt hade gått lugnt tillväga. Varför går SÄPO ständigt ut med dessa varningar?
Kan det bero på att SÄPO är bortkopplad från Polismyndigheten och numera lyder under Justitiedepartementet – alltså regeringen. I prakten justitieminister Morgan Johansson.
Det är i så fall ett mycket farligt politiskt falskspel som Morgan Johansson ägnar sig åt då en okränkt demonstrationsrätt är en grundläggande rättighet i ett demokratiskt samhälle.
Rune Lanestrand

3 Responses to Varför vill SÄPO skrämma bort fredliga demonstranter från att demonstrera?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Ett märkligt fenomen är att när högerextrema NMR, Nordiska Motståndsrörelsen, har meddelat en dag för sin demonstration så upprepas detta gång på gång av SÄPO och statsmedia med uppgift om både tid och plats. Varför denna reklam för NMR.

  Gilla

 2. Göran Johansson skriver:

  Makten är rädd. Då fungerar demokratin som bäst.

  Gilla

 3. […] Varför vill SÄPO skrämma bort fredliga demonstranter från att demonstrera? — Rune Lanestrands … […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: