– Det är vårt förbannade ansvar att se till att det inte blir krig i Europa

säger, enligt TT, Tysklands förbundskansler Olof Scholtz. Jag hade önskat att det varit statsminister Magdalena Andersson som varit så klok och sagt detta. I stället för att låta försvarsminister Peter Hultqvist och utrikesminister Ann Linde ta varje tillfälle i akt att stämma in i och blåsa under NATO och USA:s ständiga krigspropaganda.

Efter dagens överläggning med Putin menar Scholtz att ”varaktig fred i Europa kan bara uppnås tillsammans med Ryssland”. Tänk att det skulle ta så lång tid innan någon ledande politiker kom på vad de flesta förstått för länge sedan. Diplomati i stället för krig.

De enda som sörjer nu är världens krigsindustri, som gått upp i stabsläge, och dess främsta vapendragare Natogeneralen Jens Stoltenberg. Flitigt uppbackad av de stora mediernas krigsreportrar som ohämmat brett ut sig och tagit över nyheterna i de stora drakarna, Sveriges Radio, svt och tv4. Utan minsta tanke på sitt journalistiska ansvar.
Rune Lanestrand

2 Responses to – Det är vårt förbannade ansvar att se till att det inte blir krig i Europa

 1. Gösta Walin skriver:

  Tack Rune för detta inlägg.
  Gösta

  Gilla

 2. Kristina Magnusson skriver:

  Ja, hur är det ens möjligt med denna totala likriktning och rättning i ledet av svenska journalister? Varifrån får de sina direktiv? Vem ger dem en hint om vad de i varje givet ögonblick ska tycka?

  Må den gryende fredsrörelsen Folk och Fred och andra goda krafter växa sig stora och starka som en motvikt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: