Mer vapen till Ukraina ökar risken för ett världskrig

Efter månader, år av daglig hjärntvätt från rader av höga militärer, militära forskare, politiker som vill skicka vapen till Ukraina påhejade av de stora medierna är allmänheten utmattad och orkar inte protestera mot att skicka mer vapen till Ukraina. Denna gång 5 000 pansarskott.

När jag under två decennier var krigsplacerad i Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar var fortfarande alliansfriheten helig och export av vapen till krigförande land helt otänkbart.

De politiker som utan att höra folket sålt ut den framgångsrika svenska neutralitetspolitiken, som infördes av den förste Bernadotten, som gett Sverige en 200-årig alliansfri politik och en längre fred än något annat land i Europa, har verkligen försämrat Sverige säkerhet.

Nu tycks man, från höger till vänster, vara helt ense om att mer vapen och militära övningar tillsammans med EU, NATO och USA inpå Rysslands gränser ska rädda oss från krig när det i stället drar in Sverige i stormakternas kamp om världens naturtillgångar, som riskerar att utvecklas till ett världskrig.

Med den förda aningslösa politiken är det dags att röja ur källarna till skyddsrum både på Gotland och i större svenska städer.

Det saknas röster som talar för fred och nedrustning. Det saknas eftertanke och besinning. När alla rusar åt samma håll blir det riktigt farligt.

Nu är det dags att säga ifrån inte bara mot Rysslands oförsvarbara dödande men också Ukrainas president som tror att man kan vinna kriget. Trots att alla förstår att Ryssland är den övermäktigaste parten.

Putins angrepp och besinningslösa bombande av Ukraina är oförsvarbart. Men Ukrainas president måste också ta sitt förnuft till fånga och inse att Ryssland är den övermäktiga parten. Att fortsätta skicka vapen till Ukraina förlänger bara dödandet och lidandet.

Det är förhandlingar som behövs, inte fler vapen. Annars står vi inför ett nytt världskrig med början i Nordeuropa. Hur mycket anstränger sig EU för att få till stånd konstruktiva förhandlingar mellan Ukraina och Ryssland och inte bara agerar hejarklack åt Zelensky. Ukrainas folk offras i kampen mellan Ryssland och Väst.
Rune Lanestrand

13 Responses to Mer vapen till Ukraina ökar risken för ett världskrig

 1. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

  • Stefan Fredriksson skriver:

   Men snälla tror du på all proapganda du hör? Just i Maroupol härjar nazistgrupper som Azov, de är de som hållt staden som gisslan med mänskliga sköldar osv. Läs på lite!

   https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion

   Gilla

   • Kjell Bjureholm skriver:

    Snacka om att lyssna på propaganda. Läs på själv rysstroll!

    Gilla

   • Stefan Fredriksson skriver:

    Vänta nu, förnekar du nazisterna i Ukraina eller stödjer du dom!?

    Gilla

   • Kjell Bjureholm skriver:

    Lite trådar om ryska nazistförband

    Gilla

 2. Kjelle Bjureholm skriver:

  Gilla

 3. Sture Nilsson skriver:

  Tack Rune! För en bra sammanfattning av det prekära läge vi befinner oss i .Våra ack så välbetalda och godhetsstylade politiker visar nu sina rätta ansikten.Man är god och ädel om man hatar Ryssland,men kritiserar man nato och Usa blir man en paria.Och den likriktade massmediala hysterin förblindar och förråar många människors sinnen.

  Gilla

 4. Magnus Jonsson skriver:

  Så Ukraina skal bare gi seg over og bli et nytt diktatur?

  Gilla

 5. Annica Ericson skriver:

  Får jag ta din text? Jag tcker också att svenska regeringen och riksdagen beter sig förhastat och historielöst. Har dom imte gått i skolan?

  Gillad av 1 person

 6. gowa38 skriver:

  Hej Rune. Hetsen mot ryssen är fasansfull. Jämför med reaktionerna när US bombade serbien helt på eget bevåg. Noll reaktioner. Att bli bombad i 78 dygn kan väl inte ha varit så kul. För att inte tala om libyen eller irak …

  Gösta

  bifogar intressant länk https://www.informationclearinghouse.info/57047.htm Uncle Sam’s Nazi Warriors Opinion: Uncle Sam’s Nazi Warriors. By Mike Whitney . March 11, 2022: Information Clearing House– ”I have spoken with my Western colleagues about denazification. They say:” What’s the problem? http://www.informationclearinghouse.info

  ________________________________

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: