NATO-hyckleriet når oanade höjder

NATO-hyckleriet når oanade höjder när de ledande partierna öppet visar sitt förakt och tycks tro att folk inte genomskådar hur maktkorrumperade de är, hur de ljuger och byter uppfattning från en dag till en annan i livsavgörande frågor. En ytlighet och politisk nonchalans utan dess like.

Hyckleriet leds nog av socialdemokraterna, som försöker inbilla allmänheten att de demokratiskt förankrar sitt Ja till NATO bland sina medlemmar trots att de redan har bestämt sig.

Karin Pettersson, kulturchef på för Aftonbladet och tidigare kommunikationschef hos socialdemokraterna skriver; – Det vi ser nu är en skenprocess i stället för den nödvändiga folkliga förankringen.

Den som ogenerat orkestrerar detta hyckleri är partisekreterare Tobias Baudin som på kort tid har skaffat sig stor makt och på kort tid lagt om partiets politik. Han har varit förste vice ordförande i både Kommunal och i Landsorganisationen (LO) samtidigt.

Det är säkerhetspolitiskt historielösa yrkespolitker som Tobias Baudin, som i dag styr i partier, inte bara inom socialdemokraterna. Och som medierna okritiskt höjer till skyarna. Inte minst public service som inte missar ett enda tillfälle att hjärntvätta svenska folket. Däremot har man lyckats hemlighålla att det är USA som helt och hållet har användningen av kärnvapen i sin hand.

Det krassa skälet till den stora brådskan är naturligtvis att man inte vill ha någon debatt och folkbildning om NATO-anslutning. Flera partiledare har till och med öppet deklarerat att frågan är för komplicerad för vanligt folk att begripa. Tvärtom handlar det om grundläggande principer och att alla borde få en möjlighet att ta ställning i en folkomröstning. Efter månader av intensiv NATO-propaganda och skräckreportage i media är det ändå bara en knapp majoritet för ett medlemskap. Tidigare har det alltid varit en klar majoritet emot.

Sista ordet om medlemskap är inte sagt. I dag (22-05-13) säger Turkiets president Erdogan att han inte vill se Sverige i NATO då han ser vårt land som ett hem för terrorister som t o m finns i riksdagen. För medlemskap krävs att alla 30 länder i krigs- och kärnvapenalliansen NATO röstar för svenskt medlemskap.
Rune Lanestrand
Tidigare krigsplacerad 20 år i Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar

One Response to NATO-hyckleriet når oanade höjder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: