Sveriges NATO-ansökan är ett skolexempel på den politiska elitens förakt

Förfarandet är ytterst odemokratiskt när folket förnekas att säga sin mening i kommande val eller genom en folkomröstning.

Det mest nedsättande argumentet är nog att frågan är för svår för vanligt folk att ta ställning till. Med tanke på statens misskötsel, konstiga beslut och ren vanskötsel av landet är detta ett magstarkt uttalande när ingen, inte ens polisen, längre går säker när gängen och klanerna slår till på gator och torg.

Det andra lika självbelåtna uttalandet går ut på att ” folk har förtroende för oss som är valda till riksdag och regering”. Det förtroendet finns inte i dag då man sett all snikenhet, lögner, korruption, svikna vallöften (Annie Lööf har nog rekordet) och fusk med löner och förmåner inom den politiska eliten.

Och till detta den bedrövliga handläggningen av NATO-ansökningen som är en ren fars där Sverige tvingas lyssna på Turkiets president Erdogan som man under många år varit en av de hårdaste kritikerna mot, inom EU. Magdalena Anderssons motbjudande kram av krigshetsaren Biden och glidningar när det gäller kurderna inger farhågor.
Ska det bli Erdogan som räddar Sverige från ett medlemskap i kärnvapenalliansen NATO och svenska soldaters krigande för USA och de rika ländernas nykoloniala härjningar?

Rune Lanestrand

2 Responses to Sveriges NATO-ansökan är ett skolexempel på den politiska elitens förakt

 1. Gunnar Eriksson skriver:

  Märkligt att socialdemokratin är starkt intresserade av ett självständigt nationalistiskt Ukraina och deras intresse av att kurderna får nationellt självbestämmande , men svensk socialdemokrati vill inte ha ett nationellt självbestämmande i Sverige ? Någon som förstår socialdemokratins logiska tänk ?
  Nationellt självbestämmande gäller endast andra nationer , men inte Sverige ???

  Gilla

 2. karlgunnareriksson skriver:

  Kan tänka mig att ta semester i Turkiet i och med att Erdogan räddar oss NATO – motståndare i Sverige. Kurdernas frihetskamp gentemot Turkiet är väl en förhandling i förnuft och inte en marxistiskt frihetskamp. Det är flerpartisystem i Turkiet och kurderna kan på demokratisk väg öka sitt inflytande eller påverkan i Turkiets parlament .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: