Ukraina – revolutionens mörka sida

”Den dokumentär som svt, Dokument utifrån, visade var mycket värre än jag föreställt mig. Den franska dokumentären visade så mycket våld från den fascistiska mobben att man ville stänga av programmet.Det blev en så skarp kontrast med den ensidiga propagandabild som svenska medier indoktrinerat oss med. Hur har journalister och redaktioner kunnat framställa den högerextrema milisen som demokratins beskyddare i Ukraina?
Har svenska politiker och media varit helt ovetande om våldet, korruptionen, hotet mot domare och myndigheter från rent kriminella grupper som styr landet?
Hur kunde Stefan Löfven, som första land besöka Ukraina, och ge 100 miljoner US dollar (cirka 860 miljoner kronor) i lån till naziregimen i Ukraina som med våld avsatte en demokratisk vald president? Utöver det lovade Löfven svenskt bistånd på 220 miljoner kronor per år fram till år 2020 och ett humanitärt stöd på 50 miljoner kronor.
Känns väldigt obehagligt att svenska skattepengar går till att understödja en våldsregim som som styrs av milis och paramilitära grupper som dessutom understöds av staten.
Är Carl Bildt, som var flitig regissör bakom kuppen som styrdes från amerikanska ambassaden i Kiev, nöjd nu?
Är du det minsta politiskt intresserad så se filmen. Helst inte för sent för det var svårt att somna. Länken finns under kommentarer.”
Detta inlägg dök upp som Minne på min FB-sida från den 25 maj 2016.
Filmen om kuppen på Majdantorget stoppades av svt efter en kort tid efter påtryckningar från USA:s ambassad i Stockholm. Hoppas att någon har hämtat hem den. Intressanta uppgifter finns kvar på Wikipedia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ukraina_%E2%80%93_revolutionens_m%C3%B6rka_sida
Rune Lanestrand

2 Responses to Ukraina – revolutionens mörka sida

  1. ulsansblogg skriver:

    Reblogga detta på ulsansblogg.

    Gilla

  2. Margareta Lundström skriver:

    Filmen ligger inte kvar på SVT-play. Vad heter den på engelska alternativt på franska, om man vill hitta den på nätet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: