Magdalena Anderssons jungfrutal i Almedalen

Efter vad som framkommit vid statsministerns presskonferens i dag och hennes desperata försök att mörklägga vad hon egentligen lovat Turkiets president Erdogan är förväntningarna låga. Tvivlet väcktes när Andersson tvärvände och bytte från alliansfri i partihögkvarteret till förarsätet på NATO:s stridsvagn med den nyvunna vännen moderaternas ordförande Ulf Kristersson som kartläsare.

Almedalsveckans blir tyvärr inget avstamp för något nytt utan drar för varje år till sig allt fler som vill synas i det översta skiktet av politiska och ekonomiska makthavare. Uppvaktade av en gräshoppsvärm journalister från alla stora medier som gör samma analyser och ställer samma enfaldiga frågor som de upprepat till leda hemma i studion i Stockholm.

Journalisterna blåser upp det politiska Almedalsgycklet till nya oanade höjder som inte står i någon som helst proportion till vad som kommer ut av alla luftiga utspel. Ja de tycks anse att veckan främst är till för dem. Kanske byta namn till journalistveckan.

Aldrig framgår den för demokratin så förödande symbiosen mellan inbäddade journalister och höjdarna så flagrant som under Almedalsveckan. De är så avtrubbade i sin upphöjda position att de inte märker hur instängda de är i den inskränkta journalistiska kuvösen.

Och så får vi se alla legitimerade kändisar dyka upp som ständigt leende kan hjälpa till att fylla all tid som media ödslar på detta jippo. Det tomma pratet måste hållas igång till varje pris. Hjärntvätten pågår som vanligt. Blir det tyst en stund kanske fler börjar tänka på egen hand.

Grilloset ligger som Lützendimma över Visby. Skattefinansierad gratismat och drinkar bärs fram. Rusiga vd-ar, ministrar, riksdagsledamöter, partikassörer, generaldirektörer, landstings- och kommunalråd vinkar med sina betalkort som blixtrar i skenet från stearinljusen i stenvalven innanför Ringmuren. Praktiskt taget hela veckan är betald med skattemedel. De höga politiker som är där har lön var de än befinner sig. Det inte kommuner och regioner betalar får de ersättning för från sitt parti vilket också lever på skattemedel.

Efter tillräckligt många gratisdrinkar har man glömt terror och elände från den åtråvärda globalism eliten själva har skapat. Glömd är Erdogans tumskruvar och NATO som en flyende hägring i öknen som ger oss den frist vi behöver för att diskutera och kunna ta ställning till NATO-medlemskap. Kuppen gick inte igenom trots att den krigslystne Stoltenberg skulle fixa medlemskap på några veckor. Och Magdalena Anderssons omogna och naiva säkerhetspolitik uppbackad av dåliga rådgivare. Och i tv uppträder överstelöjtnant Johan Paasikivi dagligen med sdin syn på att det är mer vapen och krig som är enda lösningen på kriget i Ukraina. Samtal och diplomati finns inte i Paasikivis ordförråd.

Min dröm om att en feministisk regering med en kvinnlig statsminister skulle vara en garanti för fred och alliansfrihet ser ut att gå upp i rök.

Inte underligt att dessa två roliga snapsvisor blev mest populära på midsommarafton.

En Magda-väljare (Melodi: En sockerbagare)

________________________________________

En Magda-väljare, hon bor i staden

På Södermalm eller Saltsjöbaden

Hon tycker högern är blind och döv

Men hon har röstat på Annie Lööf

________________________________________

Och alla vännerna, de röstar lika

Det är ju tur så man slipper skrika

Men hennes agdas man, han är moderat

Det är hon också, fast mest privat

________________________________________

Foto: Fredrik Wennerlund/ Stella Pictures

Moderaterna

Kristerssons vals

(Melodi: Sjösala vals)

________________________________________

Kristersson han skuttar med ett vrål ur sin säng

Solen står på Orrberget, inombords regnar det

Rusar sen till riksda’n och igen får han däng

Sjunger samma visa och samma refräng:

Dumma, dumma sossar som inte har nå’t lag

Som mixtrar med vårt folkstyre mest varenda dag

Och se, så många vildar som springer runt omkring på ängen

Alla får tydligen makten men inte jag

Viktor Berndt-Kroon i Expressen skaldade.

Rune Lanestrand
20 år krigsplacerad i Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar

2 Responses to Magdalena Anderssons jungfrutal i Almedalen

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Varken Magdalena Andersson eller Ulf Kristersson låtsades se elefanten Erdogan när han rörde sig bland publiken i Almedalen.

    Gilla

  2. […] Magdalena Anderssons jungfrutal i Almedalen — Rune Lanestrands blogg […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: