Bildt har blod och olja på fingrarna

Carl Bildt var styrelseledamot i Lundin Oil mellan 2001 och 2006. Mellan 1997 och 2003 dödades 10000 sudaneser och 200000 fördrevs av regimen för att öppna upp för oljeutvinning. Det här är brott som också styrelsen för Lundin Oil kan komma att åtalas för. Företaget hade också intressen i Libyen, alltså det land där Bildt inte kan välja sida!
Det är inte svårt för Carl Bildt att ansluta sig till företagsperspektivet på demokratirörelserna. Han har gång på gång vacklat i demokratistöd och dessutom blandat ihop sin personliga ekonomi med utrikespolitik så till den milda grad att betraktaren får svårt att skilja de två. Därför är det hög tid att Bildt avgår.”
Enligt Tengblad är detta förklaringen till Carl Bildts obegripliga indirekta stöd För Moammar Gaddaffi när han ansåg att stabiliteten i Libyen var det viktigaste. Det skriver Christian Tengblad på Sveriges Televisions hemsida.
Carl Bildt är regeringens i särklass rikaste minister efter sina år i styrelsen för Lundin Oil och ryska Vostok Nafta inom oljegiganten Gazprom. Genom sitt förflutna och sina nedsölade oljefingrar är han också regeringen Reinfeldts svagaste länk. Mänskliga rättigheter har aldrig varit Carl Bildts starka sida. När jag som riksombudsman för Centerns Ungdomsförbund tog initativ till bildande av Sydafrikakommittén mot Apartheidregimen i Sydafrika ställde inte Carl Bildt upp. Han var då ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.
Dessvärre är Carl Bildt skyddad av samhällets högsta toppar, de flesta gammelmedier och genom sitt medlemskap i Bilderberggruppen tycks han stå ovanför lagen och ha någon slags obegriplig immunitet. Många politiska reportrar är också fäiga och imponeras tydligen av hans adelskap. Han är som en teflonpanna preparerad med modernaste nanoteknik.
Rune Lanestrand
dn svd svt gp svt svt dn svd svd dn vg svt

2 Responses to Bildt har blod och olja på fingrarna

 1. Patrik skriver:

  http://nyhetsverket.se/nyhet/14088/Kaddafis-brev-till-Sverige

  Rune,
  Kanske av intresse?

  Jag har lagt ut ett brev från Kaddafi till en svensk sympatisör. Brevet skickades 1986 då Kaddafi stod högt i kurs hos en del personer inom vänstern.

  Gilla

 2. kalle skriver:

  HAN GÅR I THOMAS BODSTRÖMS OCH MONA SAHLINS KÖLVATTEN

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: