Misshandel av Reinfeldts son kanske öppnar ögonen ..

på de styrande i landet. Nattligen och dagligen misshandlas ungdomar från de lägre samhällsskikten utan att det blir så mycket mer än en notis.
Jag har länge väntat på att riksdag och regering ska ta allvarligt på det ständigt ökade våldet i samhället. Jag hör från allt fler äldre att de inte längre vågar gå ut i stan på kvällar och nattetid. Det är hemskt vilken förändring det skett de senaste åren säger de.
Det har också skett flera våldsamma mord på äldre lantbrukarpar som gör att många på landsbygden känner lika stor oro för utvecklingen som folk i stan.
Statsministerns yngste son Erik Reinfeldt har tidigare varit inblandad i misshandelmen det tegs ihjäl av medierna. Flera stora politiskt korrekta medier väljer även den här gången att inte publicera.
Jag hoppas att någon rakryggad riksdagsledamot begär en riksdagsdebatt om det växande våldet på gator och torg. Det går inte att försöka tiga ihjäl detta längre.
Här skulle de sociala myndigheterna lägga sitt krut i stället för att malträtera oskyldiga familjer som i Sandviken. Nu för tiden finns knappast en socialarbetare, som förr, ute på kvällar och nätter för att hjälpa ungdomar. De vågar väl inte och så är det mycket bekvämare att sitta bakom ett skrivbord och skriva utredningar med många fina ord om ”Barnens Bästa.” Föräldrarna måste ta större ansvar för sina telningar. 16-åringar som Erik Reinfeldt ska förstås inte mitt i natten vistas i så en kriminell högriskmiljö som vid nattklubbarna runt Stureplan.
Det duger inte att än en gång skicka fram någon politisk korrekt uttolkare från Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, som ska lugna befolkningen.
Något måste göras åt de ”importerade” ligor som härjar och som även hotar myndigheter som t ex kronofogden.
Trots att statistiken talar sitt tydliga språk snackar BRÅ om tolkningssvårigheter och hur svårt det är att tolka statistiken. Den myndigheten kryllar av självutnämnda experter och har feta miljonanslag för att dölja det enorma misslyckande som det stora antalet misshandel och våldtäkter innebär. Och som oroar både ung och gammal.
Rune Lanestrand
gp dn dn gp dn sr dn svt expr svd dn dn gp expr svd dn gp gp dn gp dn metro

25 Responses to Misshandel av Reinfeldts son kanske öppnar ögonen ..

 1. […] Alliansen och då särskilt moderaterna för att de sätter penningen före människovärdet. Kanske de inte ändrar sig förrän de själva drabbas. Istället för att först analysera risker – för oss alla. Och där gäller inte […]

  Gilla

 2. Skattekronan skriver:

  Nu är det visserligen som så att E. Reinfeldt sägs vara en ytterst kaxig grabb som oftast själv skapar de bråk han hamnar i. Det var inte längesedan han figurerade i en ny utredning gällande en gängmisshandel som skall ha ägt rum på en urspårad tonårsfest, där E. Reinfeldt t.o.m. pekats ut som gängets ledare.

  Hur som helst, grabbens förehavanden förändrar inte blogginläggets relevans. Dagens ungdomar lever i ett förhårdnat klimat där våld är vanligt förekommande och vuxna vägrar att lyssna. Oskyldiga killar och tjejer blir rånade och utsätts för övervåld på gatan i en allt högre utsträckning, utan att få samhällets fulla stöd. Jag vet vad jag talar om, eftersom jag själv en gång hade oturen att gå förbi ett gäng huliganer sent en fredagskväll. Killarna kan inte ha varit äldre än 15-16 år, men jag var ett lovligt byte eftersom de var c:a 8ggr fler än mig. De lyckades inte stjäla någonting av värde, men det var nog inte heller deras avsikt. Troligtvis fick de mest en ”kick” av att ge någon förbipasserande blekhyad kille lite kompanistryk.

  Myndigheterna var hjälpsamma, men samtidigt helt oförstående inför det inträffade. Det var under hela misshandeln tydligt att grabbarna slog mig för att jag var svensk och till utseendet hemmahörande i den övre medelklassen. Det var i alla fall vad jag hörde dem säga innan de slog mig medvetslös. Jag hävdade för myndigheterna att jag utsatts för en rasistisk våldsaktion, men de ville inte hålla med mig. Även fast den medicinska utredningen visade att jag hade avlidit om killarna haft lite bättre precision i sina slag.

  Jag kan nämligen inte, enligt den rådande samhällsdiskursen, ses som ett offer för rasistiskt övervåld, eftersom jag inte har den rätta hudfärgen eller bakgrunden för att få tillgång till de skyddsmekanismer som är satta att hjälpa rastistvåldets offer. Jag hade helt enkelt oturen att födas med ett utseende som gör en mer genomgripande rättshjälp otillgänglig för mig. Det gör en sannerligen bitter att behöva betala skatt för ett rättssystem som inte tillvaratar ens intressen när man behöver det som mest. Det svenska rättsväsendet är sannerligen en sorglig historia.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Jag håller med dig! Rättsväsen värt namnet finns inte längre i det här landet. Om någon går in med hårdhanskarna i ett sånt här gäng bråkstakar så blir denna personen dömd för misshandel. Man har inte rätt att ens försöka försvara sig själv o sin egendom längre. Det är som min svärmor brukade säga: Sverige är alla brottslingars paradis! Inte ens polisen har några befogenheter längre.

   Gilla

   • Marianne Lindstedt skriver:

    Verkligen orolig för framtiden !! Kanske inte bara för min egen del , men mina Barn och Barn-Barnsbarn.
    Har själv blivit drabbad då jag varit ute och handlat. Orkar inte med den här flata Regeringen längre ingen idé att anmäla det som sker det är bara så att det händer ändå inget, polisen hinner ändå inte med alla pappershögar som ligger för utredning.

    Gilla

 3. jocke skriver:

  rubriken på runes inlägg är bra…”kanske får upp ögonen” etc. min åsikt är emellertid, att dom flesta människorna har ögonen öppna och inga problem med att se, det som dom ”ser”. däremot uppstår svårigheter då det sedda skall omformas till ord och bli till en berättelse.
  berättelsen skall passa inom en ram, vilken ofta uppfattas som snäv. det är saker som man inte bör säga och andra, som man inte får säga. d.v.s. ytterligare ett stycke ”hogwash” har producerats.
  fredsrörelsen i usa på 60-talet stötte på detta problem. man ville veta om det fanns ”desireability and possibility to peace”.
  ett antal anonyma vetenskapsmän samlades på hemlig ort och höll överläggningar. resultatet publicerades i en bok…report from iron mountain. det visade sig, att det fanns varken önskvärdhet eller möjlighet till fred…..the show must go on.
  någonting liknande skulle kunna göras avs. de problem som reinfeldts grabb och många andra råkat ut för (däribland mig själv). på en jeepney i manila satt en ung man med en t-skjorta, på vilken en stor svamp med en massa mindre svampar undertill avbildats…..they keep us in darkness and feed us a lot of bullshit. …
  kan detta möjligtvis vara problemet med rapporteringen om problem liknande dom, som reinfeldts grabb stött på? då går vi mot en framtid–utan hopp.
  ävenså kan det vara felaktigt, att peka finger åt föräldrar i ledande ställning som fått bråkstakar till barn. dekadensen går som ett rakt streck från botten till toppen genom samhället. den f.d. australienske statsministern bob hawke föll i gråt under en tv-intervju. han anklagades för att vara ”soft on drugs” och förklarade, att hans dotter var knarkare och hade gift sig med en langare. samtidigt dog sonen till guvernören i delstaten new south wales av en överdos, då han var i malaysia och fyllde på lagren. en av ronald reagans två barn hade liknande problem.

  Gilla

 4. Martin Goës skriver:

  TACK, Rune, för att du tar upp detta! Jag har inte sett en rad, inte en stavelse,varken i morgontidningarna eller de s.k. kvällstidningarna, om att Reinfeldt junior fått stryk när han varit ute på krogen. Är han 18 fyllda, så är det de facto hans eget ansvar, men är han minderårig, så är det till syvende og sidst föräldrarna som ansvarar för vad deras ättelägg hittar på!

  Ser direkt en parallell till tidigare incidenter och ity åtföljande medietystnad:

  Per Albin Hansson hade de facto två olika fruar, av vilka han var gift med den ena – och en god man i sossetoppen skötte hans ekonomi.
  Lennart Geijer var regelbunden horkund hos både diverse bordellmammor och hos horor på stritan – men de journalister som tordes skriva därom fick se sina karriärmöjligheter vissna ihop… (Se f.ö. bordellaffären 1977 el. 1978!!)

  Är det något annat som ägt rum under liknande auspicier som jag missat/glömt, så säg till!

  Cirkeln är sluten, så att säga. Det är lätt kusligt, eller hur?

  Förresten, Rune, var fick du veta att Reinfeldt J:r fått stryk på krogen? Bara sunt nyfiken.

  Gilla

 5. Freddy skriver:

  I fallet Erik Reinfeldt råkar det vara så att han är en liten ligist och bråkmakare, som drar runt med sin polare och bråkar på fester och super. En specialitet han har är att stå och hetsa folk till att slå honom, och sen trycka på sitt SÄPO-larm.

  Gilla

  • Aaaaha—> du kläder mina misstankar i ord—->tack.

   Detta med SÄPO-larmet visste jag inte heller. Man lär så länge man lever. 🙂

   Gilla

  • marita lindblom skriver:

   Hur kan du veta detta Freddy att Erik är sådan????

   Gilla

   • Detta kanske kan förklara lite?

    Har hört att han klassas med bokstavsdiagnos och det i kombination med att inte höras /synas av föräldrarna gör ju behovet mycket större att agera utåt.

    Har han klassats så är makarna Reinfeldts oengagemeng fruktansvärt och man undrar hur ett land kan ledas av en person som Fredrik när han inte ens tar hand om sin familj?

    Men det kanske inte är konstigt när han jobbar stenhårt på att nedmontera vårt samhälle och den infrastruktrur vi jobbat på att bygga upp under århundraden.

    Gilla

   • Victoria Andersson skriver:

    Allvarligt!!! vad är det för fel på dig???? Vuxen kvinna och du sitter och bygger upp dina uttalanden omkring orden ”jag har hört”, TRO INTE ALLT DU HÖR, OCH DÖM INTE ALLT DU SER. Vad man kan se av det du skriver så verkar inte detta handla om Fredriks föräldraroll, utan mer om hurvida han agerar som statsminister, det verkar ändå vara där som du tycker att han britster. Väldigt lågt att blanda in hans barn.! du är på helt fel bloggartikel och skriver om du vill uttrycka dig om hur han är som statsminister och vilka dåliga beslut han nu tar.

    Gilla

   • Victoria Andersson skriver:

    Exakt Freddy!!???
    Återigen jag hörde att den såg, denna hade hört från en vän, etc fram till dina öron stämmer ju knappast historien längre från sitt ursprung.
    Jag säger inte att jag vet att han inte är en liten legist. Men jag tycker att det är fel att anklaga föräldrarna i fråga till något så dramatiskt att de inte borde få ha barn.
    Isådantfall brister mer än hälften av alla föräldrar i sverige i sitt föräldraskap och borde därför inte få ha barn, eller??? Detta återigen har blivit så stort enbart för att de är paret reinfeldt och minsta lilla chans ni alla får att kasta en sten så gör ni det. Men då säger jag bara en sak låt den som aldrig någonsin brustit eller gjort en miss i sitt föräldraskap, eller varit en godtrogen förälder kasta den första stenen.

    Gilla

   • @Victoria Andersson;

    Om du kan läsa korrekt så står det OM han har klassats så är är makarna Reinfeldts oengagemang fruktansvärt.
    Så är det i min värld ser du och det har jag rätt att tycka och sätta på pränt. Det är inte heller konstigt att sätta en föräldraroll i paritet med hur man agerar på sitt jobb.

    Är man politiker är man en offentlig person och får tåla att granskas i alla sina roller.

    Du skriver ”Vad man kan se av det du skriver så verkar inte detta handla om Fredriks föräldraroll, utan mer om hurvida han agerar som statsminister, det verkar ändå vara där som du tycker att han britster.”

    Jag har i mina inlägg just kritiserat hans föräldraroll,
    Att jag lägger till hans förtroendeuppdrag har jag gjort utifall det jag hört är korrekt; dvs om sonen Erik Reinfeldt verkligen lider av en bokstavsdiagnos – ja då kan verkligen hans offentliga uppdrag ifrågasättas när han inte kan hantera sin privata roll som förälder.

    Du borde sätta dig in i hur neurologiskt skadade hjärnor fungerar/agerar och vad som krävs av omgivningen/familjen i form av engagemang för att de skall fungera rent socialt.
    Då kan vi kanske få en meningsfull diskussion.

    Gilla

 6. Victoria Andersson skriver:

  Först och främst så vill jag säga att det är alldeles för lite poliser som är ute och patrullerar på gatorna, som håller mer koll på sammhällets invånare och får äldre och yngre att känna sig trygga, antar att det har med resurser att göra, men nu har det tydligen skapats fler resurser till att poliser ska springa runt och jaga folk i kollektivtrafiken som inte har betalat sin resa, jag tycker att de resursena kan dom lägga på att polisen håller koll på gatorna och inte hurvida resenärer har betalat sin resa, det finns slkontrollanter till sådant. Och vad anbeträffar paret Reinfeldt och deras ”bristande” roll som föräldrar tycker jag att ni kan tagga ner med den hårda kritiken, nu är det faktiskt så att jag var också 16 för 10 år sedan och minns denna tid väldigt väl, och det vi gjorde på den tiden var att säga till våra föräldrar att vi sover hos en kompis, eller att vi ska på bio eller vi ska bara åka till en kompis landställe etc, ungdomar ljuger för att vi är nyfikna på vad som finns därute, och att dömma paret reinfeldt som dåliga föräldrar för att deras son var ute på stan är väl ändå lite väl mycket. Mina föräldrar har uppfostrat mig jätte bra och jag har varken blivit kriminell eller drogmissbrukare, trots att jag och min kompis Alice ”bara skulle sova hos henne och ha tjejkväll”. Skam är väl ändå förf** till de föräldrar som har barn som brukar våld, de är väl ändå de föräldrar som misslyckas i sin uppfostran. Och jag kan tala om att garanterat så har redan hela reinfeldt familjen livvakter, och ja det är våra skattepengar som betalar det. Men det är vi Svenska medborgare som har valt fram det och så fungerar det så det är inget att vara bitter över, du vill att vi ska gå trygga i samhället, men du tycker inte att reinfeldts barn också ska ha rätt till det eftersom att det kostar pengar från skattekassan. Hmmm Lite ironiskt måste jag då säga. Mvh Victoria

  Gilla

  • Du nämner vagt om vad du gjorde för 10 år sedan. Klimatet/kriminaliteten/alkohol och annan drogkonsumtion har blivit helt annorlunda sedan du var 16 år – det kan jag garantera dig och går inte att jämföra med hur det är idag öht.

   Inte nämner du heller om du under dina eskapader med Alice och ”bara skulle sova hos henne och ha tjejkväll” äventyr blev misshandlad 2 ggr på ett år eller på annat sätt råkat illa ut.
   Hade Reinfeldts son haft livvakt hade han aldrig blivit misshandlad för isf hade de totalt misskött sitt jobb och det hade troligtvis florerat i kvällspressen för länge sedan.

   Det finns ingen anledning att tagga ner hur makarna Reinfeldt skött detta anser jag och att kommentera föräldrarna vars barn misshandlar och peka på deras misslyckande är ju självklart så det skall väl ändå inte behöva nämnas? Deras barn kommer Tingsrätten att hantera och döma enligt konstens alla regler.

   Som förälder har man ytterst ansvar för vad som händer sina barn. Som förälder bör man agera därefter. Visst vill alla gå trygga i samhället men som förälder har jag en skyldighet att så långt det går ge sina barn insikt om vilka gränser man inte överträder för att ha en samhällssocial kompetens. Detta ansvar kan inte ersättas av några livvakter och jag anser inte att skattepengar skall gå till detta ändamål även om man råkar vara statsminister då man brister i sin föräldraroll.

   Gilla

 7. gunilla skriver:

  Tycker att en 16åring är för ung att vara ute mitt i natten i centrala Stockholm. Jag brukade hämta mina barn när de var på fest, om jag var förhindrad fick de ta taxi.
  I vissa länder har man åldersgräns när barn och ungdommar får vara ute på kvällar och nätter utan föräldrar.

  Gilla

 8. marita lindblom skriver:

  Hur kan det vara möjligt att en förälder låter sitt barn få gå på gatan kl :01.00 som redan en gång blivit misshandlad, När man är 16-år är man inte tillräckligt gammal för att klara utelivet alldeles själv och varför är han inte hemma vid den tiden ,Har föräldrarna verkligen tillräckligt med tid att se till sina barn? Är föräldrarna hemma tillräckligt mycket? Har de tid för sina barn? Var barnet alkohol påverkat? Många frågetecken. Alltså har föräldrarna brustit att vara tillräckligt observanta på sina barn. Marita Lindblom

  Gilla

 9. Hej Rune – ja det är ju bara anmälda brott som räknas och eftersom jag och många andra inte anmäler brott så blir statestiken fel och därmed samhällets forskning och insatser felaktiga.

  Personligen anser jag att polisens lagstadgade befogenheter och resurser är så bristfälliga att de står maktlösa. Framförallt är det viktigt att aldrig lita på myndighetspersoner.

  Jag vill också hänvisa till Halldins kommentar ovan och tillägga följande. Endast muskelbyggare och rika personer som har råd med eskort bör vistas utomhus efter solens nedgång. Detta borde turister upplysas om.

  Gilla

 10. RIST PÅ FÖRÄLDRANSVAR
  Det som måste sägas är man sexton år och heter Erik Reinfeldt skall man inte vara på Stureplan sent på natten utan vara hemma och sova i sängen.

  Där har föräldrarna Statsministerparet Reinfeldt brustit i ansvarr…..det går aldrig att frånta dem det ansvaret de var i detta fall slarviga med tillsynen av sin son. Barnen är föräldrarnas ansvar fram till de är myndiga. Dessutom måste statsministerparet inse att är man barn till statsministern triggar det galningar. Men våld löser aldrig några problem

  Gilla

 11. Hade det varit en invandrare som misshandlat honom hade det kanske kommit något vettigt ur denna händelse.

  Jag ställer mig istället frågan; Hur vore det om vår statsminister och hans fru tog ansvaret som föräldrar och hade reda på vad deras barn gör i stan?!

  !6-åringar hör inte hemma i kokainsnortande kvarter – detta leder inte till något gott.

  Jag antar att herr och fru Reinfeldt är alldeles för upptagna av att uppfylla den bakomliggande agendans krav på genomförandet av
  diverse NATO insatser och HVP-vaccineringar för alla barn i detta avlånga land istället för att fostra sina egna barn till ansvarsfyllda
  medborgare som vet hur man minimerar sin exponering för knark och brottslig aktivitet.

  Skulle inte förvåna mig om våra skattepengar nu skall gå till personliga livvakter åt sonen då de misslyckats i sin föräldraroll.

  Gilla

  • marita lindblom skriver:

   Jag tror att fru och herr Reinfeldt inte har tid med sina barn eftersom detta kan hända man släpper inte en 16-åring vind för våg och ialla fall inte i Stockholm där det händer lite mer…

   Gilla

 12. Gösta Walin skriver:

  För några veckor sedan blev ett lantbrukarpar brutalt mördade. Det har blivit väldigt tyst om detta ärende. Känner du till något?
  Gösta Walin

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, det var i Alingåstrakten. Det är märkvärdigt tyst om detta brutala mord. Skötsamma bönder väger lätt mot stekare vid vattenhålen runt Stureplan. Har någon annan mer inf om mordet i Västergötland?

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   I dag på svt kan man läsa följande ang det mördade lantbrukarparet i Långared utanför Alingsås.
   ”De två utländska männen har funnits med i utredningen en tid. Nu har misstankarna mot männen blivit så starka att det finns skäl att begära dem häktade. Utredningsarbetet har gått bra och en bild över vad som hänt, vilka som varit inblandade har klarnat utan att vi kan lämna ut några detaljer i nuläget”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: