Smittskyddsinstitutets skräckscenarie

Se upp. Läkemedelslobbyisterna är på nytt i farten. Annika Linde på Smittskyddsinstitutet har startat sin årligen återkommande kampanj för en ny omgång vaccinering. Trots att hennes varningar för tusentals döda i olika influensaepidemier har slagit helt fel så går gammelmedia gång på gång på hennes uppmålade skräckscenarier.
De första signalerna om influensan och pandemier brukar komma från läkemedelsindustrins (samma kapital som äger medierna) egen försäljningsavdelning, WHO, FN:s världshälsoorganisation. Pillertrillarna behöver inte ens lobba där. För de sitter numera med i både i WHO:s styrelse och dess motsvarighet inom EU.
När inte miljarderna flyter in som aktieägarna kräver så hittar man på ett nytt underpiller och om så krävs också samtidigt en passande sjukdom med lämpliga symptom. Läkemedelsindustrin har utvecklats till den mest korrumperade och sjuka av alla branscher. Jag fick det intrycket då jag satt som ledamot i Sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen. Medicinkostnaderna fullkomligt skenade.
Rune Lanestrand
svt expr dn

4 Responses to Smittskyddsinstitutets skräckscenarie

 1. Eva Ivarsson skriver:

  Märkligt att man tycker att vi ska ha fortsatt tillit till ”experterna” , har vi så kort minne? Den stora floppen med svininfluensa-vaccinet borde gett ett och annat att fundera på! Ett mastodont- kontrakt faller ut när WHO sänker gränsvärden, och vilka sitter där och en , med feta arvoden – jo BigPharmas lakejer , då ska alla svenskar rusa och ta sprutan både gravida och småbarn!! Var är logiken, hur mycket har inte detta kostat i onödan i pengar och biverkningar?? Inte har då jag hört någon ursäkt till narkolepsi-barnen!

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Jag brukar hävda att det som driver på hela mänskligheten mest mot galna o förstörande verksamheter. Det är suget efter pengar!!
  Den drivkraften är för en del av befolkningen starkare än både sexualdriften och hungern efter mat o vatten.
  Mammons religion är oslagbart den mest slagkraftiga religionen i hela mänsklighetens historia. Den driver allt som finns här på jorden. Och paradoxalt nog är den skapad av oss själva!!

  Gilla

 3. G. skriver:

  Kolla på de publicerade utredningarna. Att den ”vanliga” influensan bidrar till några tusen extra dödsfall varje år är välbelagt. Likaså att säsongsvaccinet skyddar (även om det finns en debatt om det skyddar tillräckligt mycket för att vara kostnadseffektivt).

  Att svininfluensan inte blev så allvarlig som vi befarade är helt sant, och det kan vi vara tacksamma för; däremot är det värt att komma ihåg att den fortfarande var rejält mycket allvarligare än en vanlig säsong, med många fler allvarligt sjuka bland folk under 65.

  Och allt tyder på att vi kom undan med ett nödrop iom att viruset råkade vara likt ett virus som cirkulerade för ca 65 år sedan, så att de allra mest sårbara var skyddade; det är ingenting vi kan räkna med i framtida scenarior.

  Gilla

 4. Rolf Löfgren skriver:

  Alla bör läsa den nya boken ”Forsknings-fusket” av docent Ralf Sundberg.

  Han visar hur ekonomiska och politiska särintressen styrt forskningen och vad som är ”sanning” under lång tid, och skapat den enorma miljöskada och sjukdom som finns idag.

  Människorna är utsatt för det allra största bedrägeriet i världshistorien. Det har kostat miljontals människor livet och gett megamiljarder dollar i vinst till företagen som ligger bakom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: