Sälen – kriga för fred

Kriga för fred är det överskuggande budskapet från årets Folk och Försvarskonferens på Sälens Högfjällshotell. Politiska reportrar skrapar med foten och ställer inställsamma frågor helt lyckliga över att få frottera sig med försvarseliten. Och för att deras redaktioner efter alla år med sin propaganda för en anslutning till NATO nu äntligen får de efterlängtade svaren; Endast NATO kan rädda Sverige. Det känns obehagligt och hotfullt när NATO:s generalsekreterare Anders Foog Rasmussen med ett vargleende säger att Sverige kan inte lita på NATO om vi inte är fullvärdig medlem i NATO.
Lita på NATO? Vad kan NATO göra för att rädda den norska gisslan i Algeriet. Inte ett vitten. Vad kunnde världens starkaste miltärmakt gör för att förhindra 9/11. Ingenting. Endast en förnuftig utrikes -och säkerhetspolituik kan skydda ett land.
Innan det gick så här långt har en Officersjunta i tysthet undergrävt den svenska alliansfriheten. Det framgår också med önskvärd tydlighet i WikilLeaks dokument som bekräftar vad många redan förstått. Alliansfriheten har sålts ut. Och det känns mycket oroande att vår traditionella fredliga utrikes- och säkerhetspoltik under senare år, med Carl Bildt i spetsen, är ett minne blott. Nu håller vi också på att definitivt förstöra Sveriges ställning som fredlig nation genom vårt deltagande med stridande soldater i det meningslösa kriget i Afghanistan.
En av orsakerna till den förändrade utrikes och säkerhetspolitiken är att det blivit fler militärer i riksdagen och i försvarsutskottet.
En av de värsta att nedvärdera vår framgångsrika, alliansfria utrikespolitik är förstås folkpartiledaren Jan Björklund. Han har gått igenom Krigshögskolan och är utbildad yrkesmilitär med majors grad. En riktig politiskt obehaglig krigshök.
En annan hök som t o m ville sända fler soldater än vad riksdagen beslutat är Björklunds partikamrat Allan Widman. Han har också gått igenom krigshögskolan och har fänriks grad. Widman är NATO-kramare och folkpartiets förstanamn i riksdagens försvarsutskott.
Det finns många bra militärer men Widman är förskräcklig. Han pratade ett tag om om att ”kriget kan vinnas” (i Afghanistan) utan en tanke på hur många som ska komma hem i kistor eller att Sveriges deltagande ökar risken för fler terrorattacker i vårt land. Minns även tågattentatet i Spanien!
Högt i försvarsutskottet när försvars-och utrikespoltiken lades om så radikal satt också moderaten Karin Enström som har kaptens grad. Hon har också gått igenom Krigshögskolan och var sedan 2008 ordförande i Försvarsberedningen. Från 2012 är hon försvarsminister i Alliansregeringen.
Enström är enligt wikipedia syster till Henrik Landerholm och till Louise Landerholm (kommunpolitiker i Uppsala) som är gift med riksdagsman Per Bill (m). Henrik Landerholm (m) har drillats på krigshögskolan. Har varit yrkesofficer med majors grad och var tidigare ordförande i försvarsutskottet. Tala om politisk inavel på hög nivå.
Det är mycket allvarligt att en liten officersjunta fått så oproportionellt stort inflytande på svensk försvars- och utrikespolitik. Det förefaller som om denna officerjunta inte har någon som helst känsla för att Sverige kan spela en mycket större och viktigare roll som fredsbevarare. I stället för en förnedrande kugge i USA och NATO:s krigsmaskin runt om i världen.
Nej, läs vår historia och återgå till den traditionella försvars- och utrikespolitiken som grundlades av den förste Bernadotten, Jean Baptiste Bernadotte och som sedan stärktes vid arbetar- och bonderörelsens framväxt. Med Karl XIV Johan inleddes 1818 den bästa utrikespolitiken Sverige haft och som gett oss en välsignad fred i nästan 200 år. Då hade högadel och tyskättade, krigstokiga kungar hållit på att kriga i århundraden. Nu håller en klick historielösa yrkesofficerare som nästlat sig in i försvarspolitiken på att ödelägga denna för svenska folket så fredliga och gynnsamma försvars- och utrikespolitik.
NATO:s förledande budskap om att kriga för fred trappar bara upp våldet i världen. Blir vi medlemmar har vi snart stridande förband i både Mali och somalia och däremed terrorister på väg till Sverige. Men först far nog Eifeltornet i Paris i luften. Foog Rasmussen borde kanske också tänka på Ströget i Köpenhamn innan han dundrar på med sin infantila krigsretorik.
Ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan och återgå till fredsbevarande utrikespolitik, civilt och humanitärt bistånd som Sverige är bäst på. Då kan vi efter fattig men begåvad förmåga bidra till fred och avspänning i stället för NATO:s förlegade strategi; att med soldater och miltära inteventioner rädda kvar västorienterade, korrumperade regimer i Europas forna kolonier.
Rune Lanestrand
svd gp svd dn sr svd sr sr gp svd sr sr gp svd sr svd svd svd sr

14 Responses to Sälen – kriga för fred

 1. Sofia skriver:

  Läs om ÖB, Ylva Johansson Åsbrink och kommentarer av den f.d. officeren Patrick Sellman:

  http://www.radda-sverige.nu/tathva-ayur-spa-och-ob/comment-page-1/#comment-30115

  Gilla

 2. Sofia skriver:

  Ett flerbottnat faktum i detta sammanhang;

  ÖB Sverker Göransson har sjukskrivits pga utmattnings-symptom!

  Därefter twittrar Ylva Johansson Åsbrink: ”Stresstålig? NOT!”

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Moderaternas försvarsminister Karin Enström försöker inbilla svenska folket att NATO kan skydda oss i en värld där gisslantagan och terrorattacker är det största hotet. Men vad kan NATO göra för att hjälpa den norska gisslan i Algeriet. Inte ett vitten. Vad kunde världens starkaste miltärmakt USA göra för att förhindra 9/11. Ingenting. Endast en förnuftig icke-aggressiv utrikes -och säkerhetspolitik kan skydda land och folk.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Statsmisminister Jens Stoltenberg säger till Verdens Gang att inte mindre än 13 norrmän är tagna som gisslan. Tidigare har muslimer skrivit till den norska regeringen och hotat. (citat) Om Ola Nordman kan ta sig till Libyen med sina stridsplan så kan Mohammed komma till Norge.(citat)
  Norge deltog som bekant med stridsflyg och bombade i Libyen. Sveriges Jas-plan patrullerade.
  Libyen liksom Mali gränsar till Algeriet.
  Att NATO-landet Norge hotats på detta sätt har svenska medier nogsamt undvikit att skriva om. NATO ska ju enligt den moderata försvarsministern Krin Enström garantera säkerhet.

  Gilla

 5. ingeborg skriver:

  http://www.nyapolitiken.biz/nya_varldsordningen/reducering_av_befolkningen.html

  Jan-Ola Gustafsson skriver om the Global Trap. Jag skall översätta den och berätta mer om detta.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  al Qaida har just ockuperat en oljeanläggning i Algeriet där även norska Statoil har intressen. Tre av gisslan är enligt Verdens Gang norrman.
  Ockupanterna är från Mali där Frankrike med EU:s och även Carl Bildts stöd har sänt trupper för att rädda kvar den efterkoloniala korrupta regimen. Och Norge som är med i NATO deltar med stridsplan.
  Hade Sverige nu varit med i NATO och likt Norge skickat sina JAS-plan till Mali kunde det lika väl varit Shells raffinaderi i Lysekil som ockuperats.

  Gilla

 7. Till småbrukartanten: EU-projektet är en gammal ide som syftar till att skapa EN Europastat i vilken de traditionella nationalstaterna blir betydelselösa provinser. Så dina funderingar berör en del av helheten. Kolla på vad jag tipsat om i mina tidigare kommentarer till Runes artiklar och ta också dessa
  i beaktande:
  http://blog.lege.net/content/en_fraga_om_liv_och_dod_
  for_hela_manskligheten.html

  http://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-the-georgia-guidestones

  I slutet av 90-talet hölls en jättekonferens i USA där eliten av de globala finansiella och industriella ledarna deltog. Deras planer för alla ”useless eaters” på jorden som inte ”behövs” i den nya tidsåldern är mindre trevliga. Det mesta finns att läsa i dokumentet Global 2000 Report och mötet de höll är omskrivet i en bok som heter ”The Global Trap”. Läs den och lär mer om hur världshärskarna tänker forma tillvaron för oss (såvida inte ett allmänt uppvaknande sker på många
  håll i världen.)

  Gilla

 8. smabrukartanten skriver:

  Jag känner snart bara förakt för hur allt har utvecklat sig i det land som man är född i och som man har känt kärlek till som ens hemland. Tror att det värsta började med EU inträdet sen har det bara rasat utför! Detta kanske var lite utanför ämnet men ibland måste man skriva av vad man känner!!

  Gilla

 9. smabrukartanten skriver:

  Sverige är den nyaste staten i USA! Vi är mer USA vänliga här än de som bor på den amerikanska kontinenten!! O då ska naturligtvis NATO sköta försvaret o bestämma hur det ska vara! Svenska politiker står med mössan i hand eller så är de köpta. Vet inte vilket som är värst.

  Gilla

 10. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Folk och Försvar är numera ett beklämmande gyckelspel, en mysvecka för pratkvarnar och svammel i fjällmiljö en gång om året. Vi har numera inget försvar utan en minimal truppstyrka och en del flyg som är legotrupp åt den amerikanska ockupationen av energi- och resursrika områden jorden runt. Denna legotrupp kostar fortfarande ca 50 miljarder om året, en summa som innan försvarsslakten räckte till en mobiliserbar försvarsmakt på över en halv miljon
  försvarare av Sverige. Till råga på eländet är vår lilla legotrupp integrerad och samövad med NATO utan
  demokratisk process eller vetskap för svenska folket.

  Här ska ni få lite info om hur det förhåller sig:
  Googla på följande artiklar: Regeringen myglar in Sverige i militära äventyr, Carl Bildts märkliga aktiviteter bakom kulisserna, Carl Bildt – vargen i fårhuset, Långsamt landsförräderi eller folkvalda förrädare.

  Kolla också artikeln på http://www.stoppanato.se/forum/2010/legoland.htm. De två senaste överbefälhavarna har båda genomgått högre militär utbildning i USA, Håkan Syren vid US Navy,
  och Sverker Göransson vid US Army. Det finns gott om dokumentation om hur svenska höga officerare samarbetat med NATO allt sedan organisationens skapande och många gånger utan politikernas vetskap.

  Vi har i flera årtionden levt i ett informationsvacuum som administrerats av våra munkavlade media, och Sveriges förbannelse är det sorgliga faktum att majoriteten vägrar att inse att vårt land har lika mycket korruption och mygel som de flesta andra länder. Detta har bl a möjliggjort
  att undersökningarna av mordet på Palme och sänkningen av Estonia har manövrerats ut i den stora dimman. Denna blinda övertro på vår självsvåldiga överhet kommer att stå oss dyrt!

  Gilla

 11. […] Det finns hur många anledningar som helst för att stora folkmassor ska samlas utanför regeringsbyggnaden och kräva regeringens omedelbara avgång. Igår och idag har vi en till – dn.se – Regeringen öppnar för att gå med i Natos insatsstyrka – De styrande kan inte tydligare visa sitt totala förakt för landets medborgare, och att det är någon annans vilja än folkets man verkställer! Och som vanligt vägrar sossarna att vara sossar och fjantar med som mini-moderater. Jag håller helt med Rune Lanestrand – Sälen – kriga för fred […]

  Gilla

 12. Det förefaller som om det pågår ett lobbyarbete på hög nivå som ska skrämma svenska folket att överge sin neutralitet. Alla hjälps åt. ”Vi kan hålla stånd en vecka mot ett anfall.” ”Det räcker.” ÖB och försvarsministern vill stärka den NATO- vänliga opinionen.
  Så tyder jag tidens tecken och snacket vid den artificiella brasan i Sälen.

  Gilla

 13. tillfalligheter skriver:

  Det ryktas att vår utrikesminister har placerat pengar i vapenindustrin. Om det ligger ett enda uns av sanning i ryktet, då är den posten verkligen olämplig för en chef på UD.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: