Pågen – Årets livsmedelsexportör med säte i Lichtenstein

Eskil Erlandsson sken som en sol när han fick dela ut priset till Årets livsmedelsexportör 2014, bageriföretaget Pågen. Det uppfyllde alla hans ideal med stordrift och export med satsning på volym och inte kvalité. Dessutom långa transporter där ministern gladde sig särskilt åt ökad försäljning av färskt bröd i Tyskland och Frankrike. Långa miljöförstörande transporter sätter fart på BNP och är mums för Erlandsson som bara tänker kortsiktigt och uteslutande i ekonomiska termer.
Men är det inte fler och mindre bagerier konsumenterna vill ha. Ett pris till ett gårdsbageri hade legat rätt i tiden. Trots mängden av bröd är utbudet på laktos och glutenfritt ytterst knapert.Ekologiskt bröd likaså.
Bakom utmärkelsen står Livsmedelsföretagen och Food From Sweden som är helt förblindade av stordrift och export liksom Erlandssons politiska skrytprojektet Matlandet Sverige.
Undrar om landsbygdsministern varit lika solig om han känt till att Pågens bröd ägs av ett Holländskt bolag som heter Pogens International och som skatteplanerar genom att vara registrerat i skatteparadiset Lichtenstein. Eller visste Eskil Erlandsson det?
Rune Lanestrand

11 Responses to Pågen – Årets livsmedelsexportör med säte i Lichtenstein

 1. Eaqhan skriver:

  Delade detta eminenta inlägg på fb.

  /Skvitt

  Gilla

 2. valther skriver:

  EU- valet är nu nära förestående och ingen normalbegåvad person blir klok på vad som de invalda kommer att göra. Den enda säkra är att de invalda kommer att berika sig själva på ett oanständigt sätt. Det enda och säkra är att, vinnarna är de förtoendevalda i parlamentet se bara på Karl-Erik Olsson före detta Jordbruksminister

  Gilla

 3. valther skriver:

  Den 14 september så skall vi rensa ut riksdags huset från personer som likt Eskil bara kostar Svenska folket en ansenlig summa pengar och inte kan göra något.

  Gilla

 4. Rolf Löfgren skriver:

  Upprop för ansvarsfullt odlad soja på greppa.nu, vad betyder det här? Är det ett sätt att få in GMO-soja i EU och Sverige, med blå dunster av miljötänk? Är det Big-Agro som är i farten?

  http://www.greppa.nu/5.37e9ac46144f41921cd7756.html

  Varför ska europeiska djur överhuvudtaget äta soja? Människor bör inte äta soja eller sojaprodukter, så mycket vet jag.

  Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Han har 7 miljoner i aktier

  Gilla

  • Rolf Löfgren skriver:

   Enligt uppgift i margarinindustrin.

   Erlandssons önskedröm: en skiva Pågens industribröd med Becel och ett par skivor margarinost på topp. Det är så osmakligt så man mår illa.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Gärna också ett par skivor hormonstinna GMO-bacon från USA som snart kommer att översvämma köttdiskarna när Erlandsson får i hamn sitt hett eftertraktade handelsavtal mellan EU och USA.

    Gilla

 6. Den mannen talar med kluven tunga! Pratar sig varm för det så kallade ”Matlandet Sverige”, och sedan kommer hans rätta jag fram och då är det multinationell livsmedelsindustri som får priser o hyllas! Måtte vi bli av med den mannen i höst efter valet! Det ska nog mycket till om det ska komma någon som blir ännu värre!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Inga-Lill, det ska nog mycke till för att den politiska s k eliten ska kunna skola fram en mer ytlig och politiskt korkad person som Eskil Erlandsson på posten som jordbruksminister. Jag tror t o m Åke Karlsson i Krokek har slutat berömma Erlandsson.

   Gilla

   • valther skriver:

    Som pensionär så känns det inte så bra när man ser hur illa Eskil Erlandsson förvaltar sitt mandat som landsbyggdsminister. Att motarbeta familjejordbruket och tillåta den så kallade djurrättspöbellen ha ett större inflytande än hårt arbetande bönder som kan sitt yrke det leder till att tusentals arbeten försvinner i livmedels industrin.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: