Löfven glömde lova bättre väder i regeringsdeklarationen

Annars fanns allt med som skulle kunna tänkas gå hem bland Stockholmseliten så han kan få regera med miljöpartiet. Åtminstone så länge att de hinner trycka visitkort och installera sig vid de breda modulerna med utsikt över Strömmen och Gamla stan. Kanske t o m hinna pröva på att flyga en tur med det eftertraktade regeringsplanet.
Hela regeringsdeklarationen blev till en skön saga även om många av ledamöterna likhet med ouppfostrade tonåringar inte kunde släppa sina smartphones. I den från verkligheten allt mer isolerade kammaren.
Visst var det skönt för ledamöterna att en stund drömma sin in i sagans värld. Det är dem väl unt. Snart nog gör sig den grymma verklighet sig påmind.
Thomas Ramberg var ovanligt öppenhjärtig och kallade Löfvens saga för ett ”sosseskelett” som man hängt på några köttbitar för att lugna de ministersugna miljöpartisterna. De som för sin egen plats i solen har förträngt att Stefan Löfven är en av socialdemokratins hårdaste industrialister, kärnkraftsförespråkare och betongpolitiker. Den ende svensk politiker som uttalat att han är ”stolt över svensk vapenexport.”
För Fridolin blir det ett snabbt uppvaknande när han i orgon ska grillas av Monica Saarinen i SR:s Lördagsintervjun.
Rune Lanestrand
dn dn dn

9 Responses to Löfven glömde lova bättre väder i regeringsdeklarationen

 1. Kenneth Johansson skriver:

  Är visserligen själv ingen socialdemokrat, men utrikesminister Margot Wallström och statsminister Stefan Löven ska ha heder redan nu för att de vill att Palestina ska göras till en 2-stats -lösning.

  De har redan retat upp USA för detta men den nya regeringen står på sig.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det var utan tvekan en glädjande överraskning. Ska bli intressant att se om det kvinnligt styrda utrikesdepartementet under Margot Wallström kan bryta med Carl Bildts rysskräck och krigshetsande utrikespolitik.

   Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  På sätt och vis lovade han faktiskt bättre väder.
  Vi har en klimatminister nu.

  Jag gissar att både industri- närings- innovations- och miljöministern kan bolla vidare en hel del jobbiga frågor till just klimatministern.

  Gilla

 3. Och landsbygdsministern då? Den ministerposten ska tydligen försvinna om jag har fattat allt rätt! Och det är ju klart landsbygden finns inte längre på kartan för storpolitikerna i 08 områdena! Det är ju annars vanligare att de hittar på en massa nya onödiga ministerposter bara för att de ska bli fler som sitter däruppe på piedestalerna o solar sig. Men en minister för landsbygd o jordbruk det var tydligen onödigt. Detta kommer ju att öka klyftorna mellan det snart bortglömda folket ute i hela Sverige och den så kallade ”eliten” i storstäderna!

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Jordbruket hamnar under näringsministerns fögderi från och med nu.
   Åsa Romson, med andra ord, är den som är ansvarig för Svenskt jordbruk, industrijordbruket är bäst att förtydliga.

   Sen kommer förstås en del av landsbyggsfrågorna att hamna hos andra ministrar, allas och ingens ansvar med andra ord.

   Allt är riggat som en Kafka roman, minsta lilla pinsamma fråga en reporter ställer och valfri minister kan skylla ifrån sig och hänvisa till någon annan.

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Det blev lite fel där, landsbygfsfrågorna hamnar under Åsa Romson som miljöminister.
    Jordbruket , industrijordbruket med andra ord, hamnar under näringsministern Mikael Damberg.
    Ingen har ett helhetsansvar, med andra ord.

    Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Baylan ger ett osjälvständigt intryck och kommer nog att ta order direkt från kärnkraftsförespråkaren Löfven, tror jag.

  Gilla

 5. Torsten Johansson skriver:

  Energiminister Bailan? Undrar om någon kan ge en förklaring till det ministervalet? Menar inget illa med frågan, då jag inte vet ett dugg om hans erfarenheter. Ändå verkar valet lite tillfälligt. Energi ,som del i nästan allt, borde utgöra 30 procent av BNP, även om det inte redovisas så statistiskt. Blior det minister B eller Åsa R som kommer att ge underlag till Dambergs hantering av vattenfalls nya vd?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: