Ekologisk, GMO-fri mjölk kan rädda svenska mjölkbönder

Intresset för ekologiskt växer liksom motståndet mot GMO-snuskiga livsmedel. Inte bara i vårt land utan i hela världen. Det är bara LRF, Arla och de flesta partier som inte har fattat detta.
Bojkotta Arla så länge de inte kan märka mjölkpaketen  tydligt  så kunderna kan välja bort Arla-mjölk från antibiotikastinna danska mjölkkor.
Falköping mejeri har satsat på ekologisk och GMO-fri mjölk. Fick  fina bilder av Maria Wardin från en av  mejeriets leverantörer. Ligger under kommentarer.
Rune Lanestrand

9 Responses to Ekologisk, GMO-fri mjölk kan rädda svenska mjölkbönder

 1. Kenneth Johansson skriver:

  Jag har läst ett antal artiklar från Colombia efter frihandelsavtalet de har fått med USA. Priserna på produkterna är nu halverade mot innan. De kan inte försörja sig längre på jordbruk. Annars är klimatet gynnsamt för det.

  Jag funderar vad som händer när och om samma typ av avtal har skrivits på här i Europa med USA. Priserna på den då importerade maten kommer ungefär att halveras. Samtidigt har en stor del av jordbrukarna ganska stora lån. Risken är då stor att ganska många går i konkurs. Rådgivarna har ju hela tiden tiden sagt att de måste bli större och effektivare. De jordbrukare som sedan blir kvar är försumbart möjligtvis sådana som har stora åkerarealer och om de då odlar GMO-grödor.

  Gilla

 2. Kenneth Johansson skriver:

  De svenska politikerna verkar vara bland de värsta pådrivarna i Europa när det gäller GMO.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det stämmer. När Sverige hade ordförandeskapet och Eskil Erlandsson (c) var hela EU:s jordbruksminister reste han runt i medlemsländerna och propagerade för GMO-grödor.
   Många tror att centern är emot men går i stället villigt Monsantos ärenden.

   Gilla

 3. Anne Ringborg skriver:

  Sjukdomar, fysiska och framför allt neurologiska kan bli påföljden av alla dessa gifter i födan. Kan detta vara orsak till att vår värld har blivit så överbefolkad av galna människor.

  Gilla

  • Ja, och det värsta är denna tilltagande obryddheten. Människor blivit så överöst med information att ingen orkar tänka efter längre eller ens ta på allvar de negativa fakta. Plus den ökande el-smoggen som jäktar alla, överallt mer eller mindre, men som lämnar ingen oberörd. Sorgligt. Framförallt för den yngre generationen som inte varit med när luften var ren från emf, som knappast vet bättre. Mina barn blir nervösa när de kommer hem till mig, för jag bor i ett emf fritt ställe, de är så vana med denna ohälsosamma stressen. Fy skam för vår regering, för de besluttagare som inte bryr sig, fast de vet väl vad de gör och åstadkommer, men lossas inte kunna något om konsekvenserna.

   Gilla

 4. Kenneth Johansson skriver:

  En uppmaning gå in på http://www.frihandelsavtal.com

  Här kan man se vad som hände när Colombia och USA skrev ett frihandelsavtal med varandra. Till politikerna blev de lovade positiva saker, men i verkligheten förbjöds bönderna att byta, sälja och lagra egna fröer. Om de producerar sådan mat riskerar de straffas med böter eller fängelse. Bara fröer från Monsanto och likställda är tillåtet.

  Samma typ av avtal pågår mellan EU och USA.

  I så fall kommer all ekologisk odling att bli olaglig.

  Ganska mycket svensk text.

  Gilla

 5. Rolf Löfgren skriver:

  Detta är mycket viktigt! Stoppa GMO-kramarna, Stoppa TTIP. GMO-frihet när det gäller all matproduktion är enda sättet för nordiska bönder att överleva. Bilda en GMO-fri zon av Sverige, Finland och Norge snarast.

  Gilla

  • Helt rätt ! Men det krävs en total vändning, antingen av de sittande politiker eller deras inställning. De verkar vara hjärntvättade alltihopa. Penningbegäret orsakar deras blinda obrydhet. Detta verkar obotligt och måhända bör de ersättas med moralisk omutliga personer. För många företagarna har hamnat i klorna av destruktiva och hemliga organisationer.
   Suck.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: