Det välsignade regnet

som jorden och växterna på vissa områden nu längtar efter förtalas dagligen i tv-sofforna påhejade av aningslösa programledare. Ett evigt tjat om att det är så deppigt när solen inte skiner. Livet är då knappt värt all leva!
Det finns inget som retar mig så som när lika okunniga som aningslösa mediafolk anser att det är så hemskt när det kommer ett efterlängtat lågtryck som kan rädda växtlighet som håller på att förtorka. Även metrologerna tjatar om detta. Är de sponsrade av reseindustrin?
På morronen var det fullt pådrag för resor söderut i svt Tala om reklam. Allt är slutsålt på det miljöförstörande flyget. Endast någon enstaka dyr ströplats kvar. En resebyråchef berättar med lysande ögon att för varje millimeter regn stiger resorna med en hundralapp.
Men om odlarna inte får regn och sol då stiger minsann inte priset utom möjligen i affärerna. Om kuvösfolket fick sitt önskeväder skulle solen lysa jämt och all växtlighet skulle bränna bor
t.

Rune Lanestrand

7 Responses to Det välsignade regnet

 1. En miljöfundering som dök upp på facebook – de rosa höbalarna ger ju massor av pengar till cancerbekämpning, men vad är det för färg i det rosa – miljövänligt???

  Gilla

 2. Anne Ringborg skriver:

  tack och lov för detta välsignade regn, den friska grönskan. Åsså gillar jag roliga ord, kuvösfolket . .

  Gilla

 3. Monica Dahlby skriver:

  Haha.Bra ord! Kuvösfolket.. Moderna solarier är ju kuvöser!! Undras hur det blir när kuvösfolket äntligen vuxit upp.Då är det antagligen försent för det mesta!!!!

  Gilla

 4. Eva Sternberg skriver:

  Du har helt rätt, Rune!
  I hela mitt liv har jag förundrat mig över industrisamhällets produktion av aningslösa människor – såväl barn som vuxna!
  Eva Sternberg

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Eva, när det gäller Sveriges Radio, tv och de stora redaktionernas rekryterings förefaller det inte precis vara de eftertänksamma journalisterna som prioriteras.

   Gilla

 5. Jan Öhlund skriver:

  Vi talar ju i alla fall lite till mans, eller snarare en hel del, om hållbarhet och miljötänkande. Det är väl bara när det kommer till konkret handling som det går snett och den kortsiktiga bekvämligheten kommer i första hand. Blir väl mer och mer uppenbart att vi måste anpassa vårt agerande till just det som vi talar om och även vet är nödvändigt för hållbarhet och miljö.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: