En statlig utnämning som skadar vårt land.

Justitieminister Morgan Johanssons utnämning av Dan Eliasson till generaldirektör för Myndigheten för Samhällsskydd och och Beredskap (MSB) är nog den mest utmanande och opassande utnämning någonsin.
Endast de anställda inom polisen jublar över att äntligen bli av med en illa omtyckt chef.
Efter att ha misslyckats som chef för Migrationsverket, Försäkringskassan och Polisen ska Eliasson nu få leda MSB som är en av Sveriges viktigaste myndigheter. Utnämningen är närmast ett hån mot den allmänhet han ska skydda.
Den minst sagt opsykologiske Dan Eliasson blir också chef för psykförsvaret som numera ingår i MSB. Tur att jag inte längre är krigsplacerad i Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar.
Justitieministerns hycklande skryt över Eliassons fantastiska insatser i samhället lägger ett löjets skimmer över hela utnämningen. När alla vet att det är partiboken som är den enda ”merit” Eliasson har.
Rune Lanestrands foto.

3 Responses to En statlig utnämning som skadar vårt land.

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Jag arbetade tidigare åt Civilförsvarsstyrelsen och dess efterträdare Statens Räddningsverk innan dessa organisationer skrotades tillsammans med beredskapsmateriel för många miljarder samt en krigsplacerad personalkader som fanns över hela landet. En organisation med resurser ock kvalitet/kunnande.

  Sedan kom det politiska feltänket att ”i en kris- eller krigssituation ska man istället luta sig emot det civila samhället” som ju omgående kommer att slås ut vid en storskalig kris eller militärt angrepp!

  Den myndighet som skulle ta över blev MSB, Myndigheten för samhällsskydd och Beredskap, som inte sedan bildandet har haft några större ljushuvuden som chefer. En av dom ville inte avbryta sin solsemester under den stora skogsbranden i Västmanland för några år sedan, vilket visar ett uruselt ledarskap både inför dem som kämpade vid tillfället men också inför befolkningen som noterade en klandervärd nonchalans från en myndighetschef.

  En stor del av dagens rikspolitiker verkar vara verklighetsfrämmande på en rent klandervärd nivå och utnämner därför klåpare till myndighetschefer som har samma mediokra kaliber som de själva.

  Så länge väljarkåren tillåter detta vanstyre så kommer Sverige fortsatt att åka i nedförsbacken. Det värsta är att vi lämnar ett kusligt arv till våra barn och barnbarn på grund av vår likgiltighet för vad som pågår just nu!

  Gilla

 2. Ingeborg skriver:

  Här är en annan statlig utnämning som man kan undra över.
  https://samnytt.se/sveriges-kulturarvschef-qaisar-mahmood-jag-har-inte-last-nagot-om-kulturarv/
  Svensk kultur är inget värt. Det är bättre med andras kulturer. !!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: