Hur stor är topprötan inom polis och domstolsväsende?

Efter de senaste årens konstigheter inom den högsta polisledningen, en misslyckad polisreform, en oduglig rikspolischef och konstiga domar i bl a våldtäktsmål har frågetecknen hopat sig.
Jag har ända sedan IB-affären varit misstänkt att inte allt står rätt till på högsta nivå inom polisen. Men att det är så ruttet som redan framkommit i Uppdrag granskning trodde jag inte. Det verkar vara rena varbölden som börjar spricka.
När det gäller Palmemordet så minns jag som de flesta var jag var och hur jag reagerade. Vi hade haft gäster på kvällen och det blev en sen morron. Vi hade inte hört några nyheter förrän sonen Anders kom ner och såg alldeles blek ut.
– Palme är död, Palme är skjuten. Min reaktion kom direkt. Det är Säpo och de andra undrade över min kommentar. När sedan förre Säpo-chefen, länspolischefen i Stockholm, Hans Holmér tillsattes som chef för Palmeutredningen stod sambandet klart mellan polisen och palmemordet och politikerna.
Inget är så politiskt styrt som polisen och Säpo så det föll sig naturligt att politikerna, inte minst socialdemokraterna, ville ha fullständig kontroll på utredningen. Socialdemokraten Hans Holmér var en garant för detta.
Holmér var bl a också ordförande i regeringens Narkotikakommision och tränare för den framgångsrika sprintern Linda Haglund som var den först friidrottaren som åkte fast för doping i Sverige.
Den fortsatta serien i Uppdrag granskning blir ytterst intressant. Kanske kan den t o m få fram vem som mördade Olof Palme.
Image result for Hans Holmér
Hans Holmér när han höll presshov för journalister som begärligt och fullkomligt okritiskt sög i sig alla hans fantasifulla teorier.

Rune Lanestrand
Tidigare krigsplacerad i Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar

3 Responses to Hur stor är topprötan inom polis och domstolsväsende?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Efter att ha sett andra delen Uppdrag granskning om palmeutredningen är jag ännu mer övertygad om att både polis och åklagare ville skydda den eller de som låg bakom mordet på Palme.var det för att dölja polisspåret? Det är en skam utan dess lika att man försökte muta människor på samhällets botten för att vittna mot Christer Pettersson. Hans Holmén, spaningsledare Hans Ölvebro, palmespanaren Thure Nässén och åklagaren Jörgen Almblad bär det tyngsta ansvaret för de rena olagligheter som begicks för att få Petersson dömd för palmemordet. Hans Ölvebro, kräver en miljon för att svara på frågor från UG.

  Gilla

 2. Torsten Johansson skriver:

  För att få fast mördaren, eller i alla fall faststämma vem det är, måste de söka på en individ . Att det finns en organisation bakom lär utredarna få glömma. De som deltagit av svenska folket, kan ha medverkat i så liten grad att de inte märkt det själva. Den bakomliggande organisationen rår inte vår regering på. Vad det är för organisation kan utläsas som den som aldrig nämns i media.

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Så bra att Du har skrivit denna blogg idag!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: