Me Too-rörelsen har missat sexuella trakasserier i islamistiska miljöer.

I diskussionen i går kväll om Me Too i Opinion live kom äntligen en invandrare till tals om hedersförtryck och sexuella trakasserier bland muslimer. Hon sa att hennes medsystrar kände lite gemenskap med de många kändisar som framträtt och vittnat. Då deras egen situation är så oerhört mycket värre.

De som lever i familjer under islamistisk kontroll tvingas många gånger leva i livslångt hedersförtryck som de har väldigt svårt att komma ur. Försöker de göra det utesluts de av både familj och vänner. Ofta blir de misshandlade och i värsta fall straffas de med döden. Ytterst angeläget att Me Too-rörelsen också uppmärksammar dessa kvinnors svåra situation.

Rune Lanestrand

9 Responses to Me Too-rörelsen har missat sexuella trakasserier i islamistiska miljöer.

 1. Fetchans noll. För en kvinna som är muslim eller ”otrogen”, hur islamist-männen nu ser det, så väntar ofta balkongflygning och döden, om jag förstått saken rätt.

  Där finns väl inga tveksamheter om den saken? Metoo-rörelsen är förmodligen helt på det klara om den saken också.

  De angriper gamla vita gubbsjuka herrar, för de vet att det inte leder till döden. Dessa herrar biter ihop, drar ner brallorna och tar emot den massmediala stocken och tycker väl i princip att de förtjänat den i 99% av fallen, misstänker jag?

  Det väntar sannolikt inga repressalier mot de kvinnor som anmält dem och krossat dem offentligt.

  Gilla

 2. Ulla skriver:

  Dessutom har #Metoo -anhängarna aldrig brytt sig om de många brutala gruppvådltäkterna som begåtts av män från kulturer med en sjuk kvinnosyn. Ett monumentalt hyckleri från deras sida.
  Varför har de inte protesterat mot att dessa brutala våldtäktsmän som enda straff ofta får några timmars samhällstjänst? Ett förstört liv för det våldtagna offret verkar oväsentligt för dem.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Me Too-rörelsen har inte heller tagit upp den hemska könsstympningen som förekommer. Sådant måste i ett civiliserat samhälle betraktas som rent kriminellt och i lag förbjudas.

   Gilla

 3. Kristina Magnusson skriver:

  Inte bara inom Me Too-rörelsen ekar det tyst om förekomsten av hedersförtryck i Sverige. På många håll vill man fortfarande relativisera ”kvinnofrågor” – ingen större skillnad mellan ett nyp i baken på krogen och dödshot för att ha manliga kompisar eller pojkvänner. Och ingen skillnad på förövarnas kulturella hemvist.

  Tag en stridbar person som Amineh Kakabaveh, verksam inom organisationen Varken hora eller kuvad (VHEK). Hon har fått kämpa i motvind mot hedersvåld och fundamentalism. Vissa ledande partikamrater har – utan att lyckas – velat utmanövrera henne från den plattform hon har som riksdagsledamot i ett av våra politiska partier. Obegripligt!

  Låt oss i rättvisans namn hoppas på snara attitydförändringar!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja det är obegripligt att Vänsterpartiet som säger sig vara ett feministiskt parti förföljer och försöker få bort Amineh Kakabaveh. Deras mest militanta feminister är samtidigt så otroligt hatiska mot svenska män. Den organiserade vänstern med Vänsterpartiet i spetsen har spårat ur totalt.

   Gilla

 4. […] via Me Too-rörelsen har missat sexuella trakasserier i islamistiska miljöer. — Rune Lanestrands blog… […]

  Gilla

 5. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

 6. Lars-åke Larsson skriver:

  Ingen vågar prata om den sneda sociala umgängeskretsen i skolåldern. Detta till men för speciellt svenska pojkar som växt upp med normala svenska värderingar.

  Gilla

 7. S Eriksson skriver:

  Jag tycker att me too agerar lite olika om man jämför Lasse Kroner och fallet med den rullstolsburna i Visby. Kan någon förklara?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: