Ann Linde polisanmäld – missbrukat sin behörighet

Till Stockholmspolisens registrator.

Polisanmälan mot utrikesminister Ann Linde som i telefonsamtal  med okända personer yppat statshemligheter och allvarligt skadat Sverige säkerhet. Brottet  faller under rubriken Brott mot rikets säkerhet i Brottsbalkens, kap 19, paragraf 3: 
”Om den, som fått i uppdrag att för riket förhandla med främmande makt eller annars bevaka rikets angelägenheter hos någon som företräder främmande makts intresse, missbrukar behörighet att företräda riket eller annars sin förtroendeställning och därigenom orsakar riket avsevärt men, döms för trolöshet vid förhandling med främmande makt till fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid. Lag (2009:396).”

Under mina dryga 20 år som krigsplacerad i Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar har jag aldrig sett en större utrikespolitisk skandal. Lindes och Sveriges anseende har allvarligt skadats. Vad ska Linde säga när hon nästa gång ska möta och förhandla med den ryske utrikesministern Sergej Lavrov. Det gör inte saken bättre att hon är ordförande för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Det omdömeslösa handlandet är ytterst allvarligt då Sverige, i en tid med ökad spänning mellan öst och väst,  behöver bättre och inte sämre relationer med Ryssland. Verka diplomatiskt för avspänning i stället för att delta i den ständiga hetsen mot Ryssland.

Vänersborg 202108-03
Mvh
Rune Lanestrand

4 Responses to Ann Linde polisanmäld – missbrukat sin behörighet

 1. gmiksche skriver:

  Läste om ditt initiativ i morse på Det Goda Samhället. Utmärkt!

  Gilla

 2. Mona Huss Walin skriver:

  Bra Rune! Hälsningar från Gösta och Mona

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 3. […] Source: Ann Linde polisanmäld – missbrukat sin behörighet […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: